Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'sinyal' olarak nitelenebilecek açıklamalar geldi. 

'Faiz sebep, enflasyon sonuç' görüşünü yineleyen Erdoğan, herhangi bir isim anmadan kendi partisine şu mesajı verdi: "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam."

ELVAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan'ın açıklamaları, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın dünkü açıklamalarına 'tekzip' olarak yorumlandı. Elvan, enflasyonla ilgili mesajında şöyle diyordu: 

Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır.

'ARALARINDA EKONOMİDEN BİRAZ ANLAYAN ELVAN VARDI, ONU DA YAKINDA YERLER'
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da kastedilen kişinin Elvan olduğu görüşünde. Erdoğdu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Erdoğan Lütfi Elvan’ın enflasyonla ilgili açıklamalarını tekzip etti. Aralarında ekonomiden biraz anlayan Lütfi Elvan vardı. Onu da yakında yerler" dedi.

aykut erdoğdu

Ekonomist Uğur Gürses de konuyla ilgili paylaşımında Erdoğan'ın açıklamalarını alıntılayarak Bakan Elvan'ın dünkü mesajlarına işaret etti. 

uğur gürses