Toplumsal Haber Merkezi

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ve 81 İl Valisi hakkında, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

'BİNLERCE İNSANIMIZIN HASTALANMASINA, ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR'
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “TCK 257 maddeye aykırı hareket ederek binlerce insanımızın hastalanmasına, vefat etmesine, açlık ve yoklukla baş başa kalmalarına sebep olan şüpheliler ki buna gerçek bilim insanı namusuna sahip olmayan, önerilerinin hayat bulması konusunda siyasi iktidara gücü yetmese bile, gerçekleri açıklamaktan imtina ederek, siyasi iktidarı teşhir ederek istifa etmek vb. bir çok yaptırım olanağını kullanmaktan imtina eden Bilim Kurulu Üyeleri de dâhildir, soruşturma başlatılmasını talep etmek zorunlu olmuştur” ifadelerine yer verildi.

'YÖNETEMİYORSUNUZ! YÖNETEMEZSİNİZ'
Konuyla ilgili HKP Genel Merkezi, “Halkımızı bile isteye ölüme sürükleyenler, bir gün mutlaka hesap verecekler!” başlıklı açıklama yayınladı. Yapılan Açıklamada, “Bir kez daha söylüyoruz: Yönetemiyorsunuz! Yönetemezsiniz! Çünkü merkezine halkını, insanını değil, ABD, AB Emperyalistlerine uşaklık etmeyi hedef alan politikalarınız var. Siz, ölen ölsün diye düşünüyorsunuz Eyy AKP’giller ve Reisi. Bizse inadına yaşamayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verildi.