Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “İslam zinayı en büyük günah kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti" sözlerini eleştirmek “resmen” suç ilan edildi.

Önceki gün konuya ilişkin bir açıklamada bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır... İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığıdır ve buranın Din İşleri Yüksek Kurulu vardır” derken, Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Ankara Barosu hakkında açılan soruşturmanın yanına bir de Diyarbakır Barosu hakkında açılan soruşturma eklendi.

VE FETVA DA VERİLDİ
Yine Erdoğan’ın konuşmasında işaret ettiği “Din İşleri Yüksek Kurulu” da bu sözlerin hemen ardından harekete geçerken, bugün konuya ilişkin bir fetva yayımladı. İslam'da Zina ve Bütün Çeşitleriyle Eşcinsel İlişki Haramdır” başlıklı fetvada “Gerek zinanın gerekse eşcinselliğin yasaklanmasındaki en önemli hikmet, evliliğin ve aile olmanın meşru kılınmasındaki hikmetle aynıdır. O da yaratılış kodlarına uygun nezih ve meşru bir cinsel hayat yaşanması ve insan neslinin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanmasıdır. Allah Teala, insanın fıtratına yani yaratılış gereği sahip olduğu bedensel ve ruhsal öze aykırı her fiili yasaklamıştır. Bu açıdan bakıldığında fıtrat ile din arasında mükemmel bir uyum vardır” ifadesine yer verildi.

'BİAT ETMEYECEĞİZ'
AKP’nin talimatıyla açılan soruşturmaya tepki gösteren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Diz çökmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ankara Barosu ise soruşturmaya ilişkin açıklamasında “Bizler laik, demokratik ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nde bir hukuk devleti güvencesinde yaşamak için bedel ödemek gerekiyorsa insan haklarının ve insan sevgisinin yanında; karanlığın, ayrımcı ve ötekileştirici zihniyetin ise tam da karşısında durduğumuzu tarih önünde bir kez daha tüm kamuoyuna saygı ile arz ederiz” ifadesini kullandı.