Adana'da toplu açılış ve temel atma törenine katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Amerika'nın İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi, benzin yok benzin. Almanya'da, Fransa'da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Tam tersine, sağladığı büyük kazançtan hep memnuniyet duyar. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. 

Bay Kemal fabrika var mı diyordun 26 fabrikayı açıyoruz. Dünyanın krizlerin pençesinde kıvrandığı dönemde yapılan yatırımlar iş insanlarımızın vizyon derinliğine işaret ediyor. 

Hemen yanı başımızdaki Avrupa olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak üzere ülkemize yöneldi. İhracatımız rekorlar kırıyor, fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. İstihdamda salgın öncesinin üzerine çıktık. Bu başarının kahramanları yatırımcısı ve işçisiyle özel sektördür. Özel sektörümüzün de işçilerimizin haklarını verme konusunda aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Biz ülkemizin en az hasarla, hatta çoğu alanda çok büyük kazanımlarla bu dönemi geride bırakması için çalışıyoruz. Küresel düzeyde enerji, mal, hizmet fiyatları fahiş oranda arttığı halde biz bunların 3'te birini, 5'te birini yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz. Amerika'nın İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi, benzin yok benzin. Almanya'da, Fransa'da kuyruklar, yiyecek bulamıyorlar. Türkiye'de böyle bir sorun yok.