Erdoğan’ın “TOKİ bir milyonuncu konut anahtar teslim töreninde” konuştu.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada TOKİ’yi överek, “Yıllarca ülkemizde şehircilik hep bütçe, gelir, nizam, talimatname, kayıt kuyut üzerinden tartışılmış, hepsi birden yerine getirildiği halde eser çirkin olmuştur. Ama şimdi ben şu eserlerimize bakıyorum; ortaya muhteşem eserler çıktı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’nin en büyük konut hamlesinin, 1 milyonuncu konutunun anahtarını teslim etmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “İnsanoğlu dünyaya geldiğinden beri inanç ve ibadetin yanında güvenlik, gıda, konut gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmıştır. Medeniyetlerin somut göstergeleri olan şehirler, ibadet mekanları ve eğitim kurumlarının başını çektiği abide eserler ile tarihteki yerlerini almışlardır.” dedi.

‘MUHTEŞEM ESERLER ORTAYA ÇIKARDIK’

Geçmiş dönemde konut yapımında artan ihtiyaçlardan dolayı gerekli itinanın gösterilemediğini öne süren Erdoğan, “Şehir yöneticisinin en büyük kriteri güzelliği bilmek, güzelliğin idrakına varmak olmalıdır. Yıllarca ülkemizde şehircilik hep bütçe, gelir, nizam, talimatname, kayıt kuyut üzerinden tartışılmış, hepsi birden yerine getirildiği halde eser çirkin olmuştur. Ama şimdi ben şu eserlerimize bakıyorum; ortaya muhteşem eserler çıktı. Bu muhteşem meydanı gümbür gümbür dolduran tüm kardeşlerime Allah razı olsun diyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin konut sorunun çözümünde 19 yıllık iktidarlarının kritik öneme sahip olduğunu iddia eden Erdoğan, “Bu başarının gerisinde geniş bir vizyon, iyi bir hazırlık, azimli çalışma, milletimizle kurduğumuz güçlü gönül bağı vardır. Evvela hakkaniyete uygun planlama dedik, istismarı durdurduk. Altyapısız, ulaşımı sıkıntılı şehircilik olmaz dedik. Tek tip sıradanlaşmış uygulamaları kabul etmiyoruz dedik. Kentsel dönüşümle milletimizin ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirdik.” diye konuştu.

‘ÇAĞ ATLADIK’

Erdoğan, “Altyapı, otopark ve toplu ulaşımda İstanbul’dan başlayarak 81 ilimize çağ atlattık” dedi. 

Erdoğan, “Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla milletimizin ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirdik. Fiziki dönüşüm yetmez diyerek kentsel dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla tasarlayarak yepyeni bir anlayışla ele aldık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla dünyada kimsenin başaramadığını gerçekleştirdiklerini belirterek, “200 milyar liralık yatırımla her kesimden insanımızı ev sahibi yaptık. Sosyal devlet anlayışı budur. Son olarak 100 bin sosyal konut kampanyasını başlattık. Kentsel dönüşüm amacıyla 61 ilde yürütülen 122 projede yatırım maliyeti 30 milyar lira olan 258 bin konut için kolları sıvadık” şeklinde konuştu.