AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs nedeniyle ara verilen milletvekilleriyle istişare toplantısının ilkini dün partisinin genel merkezinde gerçekleştirdi. Ülkücü çete lideri Sedat Peker‘in söylemleri hakkında da konuşan Erdoğan “Halkın gündeminde bunlar yok” ifadelerini kullandı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok milletvekillerinin önerilerini dinleyip, not aldı. Partisinin yeni anayasa çalışmaları hakkında Erdoğan, Türkiye’de şimdiye kadar hep darbeler sonrasında anayasa yapıldığını belirterek, “İlk kez gündemimizde sivil anayasa var ve bunun heyecanını yaşıyoruz. İnşallah sivil anayasa da bize nasip olacak” görüşünü dile getirdi.

SEDAT PEKER’İN ADI DA GÜNDEME GELDİ
BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Toplantıda bir milletvekili, organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in iddialarının sosyal medyada gündem olduğunu, ancak bunun halkta bir karşılığı olmadığını belirterek, “Zaten gereken bir şey varsa yargı yapacaktır. Halkın gündeminde bunlar yok” değerlendirmesinde bulundu.