AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı Davası’nda karar açıklanmış davada Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti. Osman Kavala ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu, Gezi olaylarının koordinatörüydü” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Ne terör örgütlerinin kalleş elleri ne de siyasetteki uzantılarının hedef göstermeleri bizleri milletimize hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Sivil toplum kuruluşlarımız korkuyu korkutan bir biçimde çalışmalarını sürdürecektir. Türkiye’nin yakın tarihini sizlerle beraber yazdık, inşallah geleceğin inşasını da sizlerle beraber tamamlayacağız.

Hakka ve hakikate yönelen herkese bu davanın kapıları daima açıktır. Hiç şüphesiz Rabbimiz her şeyin en doğrusunu bilir. Türkiye’nin son 20 yılı, Cumhuriyetin kuruluşundan sonraki en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin yaşandığı dönemdir.”

'ESKİ TÜRKİYE GÜZELLEMESİ YAPANLAR VESAYET ARTIKLARIDIR'
“Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya dönemi bilmeyenler ya da o dönemde yaşayanların müsebbipleridir. Ya da o karanlık dönemden nemalanan vesayet artıklarıdır. Ekonomide her yıl ülkemizi yüzde 5 büyüterek, dev ihracatlar yaparak tarih yazdık.

Sağlıkta ülkemizi cenazelerin borcundan dolayı hastanelerden rehin alındığı ayıptan kurtarmaktan kalmadık, vatandaşlarına birinci sınıf hizmeti sunan medeni bir yer haline getirdik.