AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İdlib'den acı haberler gelirken kendisinin ortalarda görünmemesini eleştirdiği Erdoğan, "O gece bu ülkenin Cumhurbaşkanı sabaha kadar görevinin başındaydı. Ertesi gün erken saatlerden itibaren de hiç ara vermeden cumhuriyet tarihinin liderler düzeyindeki en yoğun telefon trafiğini yürüterek görevine devam ediyordu. Çok merak ediyorsan, sen de arardın sana da bilgi verirdik, bu protokol anlayışına da sığmaz; ben kalkıp seni mi arayacağım, sen ara" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

Bu zatın ağzından ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini savunma adına tek bir kelime çıkmazken her sözüyle karşımızdakilere destek veriyor. Bu zat dün de çıkmış kürsüye o gece neredeydiniz diye soruyor. O gece bu ülkenin Cumhurbaşkanı sabaha kadar görevinin başındaydı. Ertesi gün erken saatlerden itibaren de hiç. Ara vermeden cumhuriyet tarihinin liderler düzeyindeki en yoğun telefon trafiğini yürüterek görevine devam ediyordu. O gece bu ülkenin meclis başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı milli savunma bakanı iç ve dış işleri bakanı, MİT başkanı savunma sanayi başkanı ve diğer tüm görevliler görevinin başındaydı. Kılıçdaroğlu CHP genel merkezinde kahve içerken ülkeyi yönetenler yüreklerindeki acıya rağmen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için canla başla çalışıyordu.

Hatay valimizden cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığına kadar her seviyede bilgiler milletimizle paylaşılmıştır. CHP’nin başındaki zat kim bilir hangi senaryoların peşinde olduğu için kimin ne açıklama yaptığını takip edememiş olabilir. Ama milletimiz her şeyi başından itibaren takip etmiştir. Başbakanlığımız ve cumhurbaşkanlığımız döneminde dünyanın dört bir yanını nasıl hallaç pamuğu gibi attıysa bugün de gerektiğinde her yere gitmekten imtina etmeyiz. Diplomatik görüşmeleri bunun için bir yerler gitmeyi kendi kısır dünyasındaki kısır dünyasındaki turistik ziyaretlerle karıştıran bir zihniyete ne desek boştur.