AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde bir konuşma yaptı.

Çanakkale Köprüsü'nün kamuoyunda çok tartışılan Yap-İşlet-Devret modeliyle 2,5 milyar euro yatırımla yapıldığını söyleyen Erdoğan; "Yatırım tutarı 2.5 milyar euro olan bu otoyol ve köprü projesini yap illet devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670’i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yaptığı konuşmadaki gündemlerinden biri de Kanal İstanbul projesiydi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesi üzerinden muhalefete yüklenerek; "İkide bir ana muhalefetin, özellikle dünyaya seslenerek büyükelçileri toplayarak "Sakın ha Kanal İstanbul'a girmeyin, girenler şunu bilsinler ki kesinlikle paralarını alamazlar" gibi bir yaklaşıma girmeleri, bunların devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını, bu ülkeye ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir. Sevgili milletim devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak. Milletim onlara böyle bir fırsatı vermez" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Türkiye'deki büyükelçiliklere 'Kanal İstanbul' mektubu gönderdiğini söylemişti.

"Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım" diyen Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından büyükelçilere yollanan mektubu paylaşmıştı.