AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan adayı Joe Biden’in sözlerine ilk defa kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmayla tepki gösterdi.

Erdoğan konuşmasında, “Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Çay içmişliğimiz var. Oturup konuşmuşluğumuz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın” diye yanıt verdi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Amerika'daki politikacıların Türkiye ile ilgili faşist planlarını gizleme gereği duymadan ifşa edilmesidir. Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın. Ama kullandılar. Buna cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Dikkat ederseniz ben cevap vermedim. Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir. Çünkü bunların kafasının arkasında darbe vardır. Seçimlerde delikanlıca milletin karşısına çıkıp yarışmayı bile tercih edemiyorlar. Türkiye için kafalarından hiçbir projesi olmayanların tek yapabildikleri ilizyon peşinde koşmaktır. Harbi olun, mert olun, delikanlı olun, yenileceksiniz dedikçe her türlü melanete sarılıyorlar. Kimlere hizmet ettiklerine dahi bakmıyorlar. Türkiye siyasetinin tek mottosunun Tayip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin yüreklerimizi sızlatıyor.