AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Her yönetim ordumuz gibi Gençlik Kollarımızın da partimize her türlü katkıyı yapacak kardeşlerimizden oluşmasına gayret ettik. 

Dün gece hem bir bakanlığımızı ikiye böldük. Hem de toplamda 3 yeni bakan atamasını yaptık. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'a bugüne kadar ki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kabinemizde birlikte mesai yürüteceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'a, Çalışma Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin'e, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a başarılar diliyorum. 

Kabinemizle, beldesinden iline kadar tüm teşkilatlarımızla 2023'e odaklanmamız gereken bir döneme geldik. 

2001 Ağustos ayından bu yana nice engelleri geçtik. Nice eserlere ve hizmetlere imzamızı attık. Geride bıraktığımız 20 yıla baktığımız zaman şunu görüyoruz. Cumhuriyet devrinin en verimli ve en üretken dilimi bu 20 yıldır.

ENGİN ALTAY'A 'ADNAN MENDERES' YANITI

Şimdi çıkmış bir ahlaksız, bir edepsiz, benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olacağını olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, be edepsiz biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktı. Biz ölümden korkmadık, bizim imanımızın gereği ölümü korkutmaktır. Menderes'in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz. Çünkü o akıbeti hazırlayanlar da sizsiniz. Şimdi bize de aynı akıbeti mi hatırlatıyorsunuz.

 Boşuna uğraşmayın, hepsine hazırız. 15 Temmuz'da bunu gördük ve hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik.  Senin Genel Başkan'ın tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne giderken biz orada milletimizle beraber, sadece ülkemize değil tüm dünyaya selam verdik.  

Vesayet güçlerinin 1950'lerden beri uyguladıkları yöntemler işe yaramayınca bu defa daha sinsi eylemleri uygulamaya soktular. Tarihimizin en acı hadiselerinden biri olan 15 Temmuz'u yaşadık. Emekli amirallerle kol kola vererek Kılıçdaroğlu, 'Emekli olanlar darbe yapabilir mi?' diyor, 'Ne duruyorsunuz, dökülün sokağa' diyorlar. Siz o akıl hocalarınızla birlikte yürüyorsunuz. Ama bu ülkede her şeyi bitmiş bu akıl hocalarına yer ve yol kalmadı. Terör örgütlerinin başını sınırlarımız dışındaki asıl kaynaklarında da birer birer ezdik. 

128 MİLYAR DOLAR

CHP'nin ve onun peşine takılıp gidenlerin bir süredir sanki hazine bulmuş gibi sarıldıkları 128 milyar dolar mesleesini bu fotoğraf içinde okumak gerekiyor. Esasen ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini arama anlayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey yoktur. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru ne bu rakam üzerinden yürütülen kampanya doğru. Baştan sona yalan yanlış. Baştan sona cehalet.