AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bugünün Türkiye'si 21 yıl öncesine kadar, daha özgür, daha demokratiktir. Bugün daha huzurluyuz. Haklarını NATO dahil her masada arayan bir Türkiye var" ifadelerini kullandı. 

ABD merkezli sivil toplum kuruluşuFreedom House verilerinde Türkiye, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında “kısmen özgür” ülkeler kategorisinde yer alırken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilen 2018 yılından itibaren “özgür olmayan ülkeler” kategorisinde yer almaya başladı. Freedom House tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan “Küresel Demokrasi Endeksi” verilerinde ülkeler “özgür”, “kısmen özgür” ya da “özgür olmayan” şeklinde 3 farklı kategoride inceleniyor. 

Öte yandan Birleşik Krallık merkezli The Economist dergisi tarafından hazırlanan “Demokrasi Endeksi” raporunda Türkiye “hibrit rejimler” kategorisinde yer alıyor. Economist'in ölçeklendirdiği demokrasi skorunda Türkiye, 2012 yılından beri düzenli olarak azaldığı bir ülke konumunda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları şöyle oldu:

'TÜM SALDIRILARI MİLLETİMİZLE BERABER AŞTIK'

Partimizin kuruluşunun 21. yıldönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin geleceğine dair hedeflerimizi milletimizle paylaşacağız.

Aradan geçen 21 senede kurucu değerlerimizden, bizi biz yapan prensiplerimizden taviz vermeden yolculuğumuzu sürdürdük. Geride kalan 21 yılın her günü mücadeleyle geçti. Terör örgütlerinden darbe heveslilerine kadar, millet düşmanlarının hedefi olduk. 15 Temmuz darbe girişimine kadar tüm saldırıları milletimizle beraber aştık.

'HAKLARINI HER MASADA ARAYAN BİR TÜRKİYE VAR'

Vesayetçilere rağmen milli iradenin üstünlüğünü biz hakim kıldık. Türkiye bizim dönemimizde sadece prangalarını kırmadı. Yıllarca bu millete kendi öz yurdunda parya muamelesi yaptılar. Sen işçisin işçi kal, sen fakirsin fakir kal dediler. Darbe döneminde ülkemizin dünyada hak ettiği yeri almasına engel oldular. Bu kast sistemine biz son verdik.

Devletin siyasetin, iş dünyasının kapılarını bu ülkenin tüm evlatlarına biz açtık. Bugünün Türkiye'si 21 yıl öncesine kadar, daha özgür, daha demokratiktir. Bugün daha huzurluyuz. Haklarını NATO dahil her masada arayan bir Türkiye var.

Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil, kalkınmada örnek gösterilen bir Türkiye var. Bugün eğitimden enerjiye, ulaşımdan sağlığa her alanda destan yazan bir Türkiye var.

Hiç şüphesiz bu başarıların tamamı hepimizin eseridir. Elbette bu başarıda 21 yılda girdiğimiz her seçimde bizden desteğini esirgemeyen milletimizin çok emeği var. Buralara nerelerden ve nasıl geldiğimizi, omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu bir an olsun unutmamalıyız. Partimizin kuruluşundan itibaren, tüm yol arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.

'BENZER SENARYOLARIN TEKRAR ORTAYA KONULDUĞUNA ŞAHİT OLUYORUZ' 

Yapmak, imar ve ihya etmek zor. Yıkmak kolaydır. Milletimize kurşun sıkmış FETÖ'cü alçaklarla fotoğraf verme yarışına girenleri görüyoruz. Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdüyor.

CHP ve yandaşları kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Türkiye'yi bekleyen tehlike, yok etmeyi siyasetinin merkezine yerleştirenlerdir. 27 Mayıs'tan itibaren, vesayet girişimlerinin arkasında bu zihniyet vardır. 2023'e giden süreçte benzer senaryoların tekrar ortaya konulduğuna şahit oluyoruz.

ERDOĞAN, YİNE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI 

Bürokratlar Bay Kemal tarafından tehdit ediliyor. Millet iradesini temsil edilen kurumlar hedef alınarak siyaset kurumuna olan güven sarsılmaya çalışılıyor. Bu saldırıların baş rolünü bugün yine CHP üstlenmektedir.

Farklı düşünen, farklı giyinen insanlar CHP ve ortakları tarafından tehdit edilmekte, sindirilmeye çalışılmaktadırlar. Tüm bunlar gün gibi ortadayken, muhalefetin garnitür masasında yer almaktan beyis görmeyenleri milletimize havale ediyoruz.

CHP'li yazar ve siyasetçilerden her gün zılgıt yedikleri halde, geçmişlerini reddedenleri bir kenara bırakıyoruz. Biz ülkemize eser ve hizmet kazandırmaya devam edeceğiz.