AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ile Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Konuşmasında, "Bu ülkede kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk" iddiasında bulunan Erdoğan, yurt bulamayan öğrencilerin ülkenin dört bir yanında sürdürdükleri 'parkta yatma' eylemlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "İlgisiz kişileri bankların üstüne yatırarak 'yurt yoktur' diyerek yalan söylüyorsunuz; hayatınız yalan" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Bu ülkede kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk.
  • Türkiye'nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı, geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu.
  • Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmayı da sürdürecektir.
  • Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı çok ciddi bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar tırmandıran neredeyse 1 milyona çıkaran bir iktidarız.
  • Hiç ilgisi olamayan kişileri bankalara yatırarak Türkiye'de hiç yurt yokmuş gibi yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Yurtlarımız ortada, kapasiteleri ortada. Yurtlarda 2 bilemedim 3 kişilik odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz.