Gazeteci Serdar Akinan'ın “Hayatımın Haberi” adlı yeni kitabında, Erdoğan’ın boğazını sıktığına dair iddiası gündem oldu. Söz konusu anına şahit gösterilen Nuray Mert ise konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Akinan o anlara dair, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, benim ailesine üstelik ekrandan küfrettirdiğimi söylüyor ve oracıkta boğacakmış̧ gibi boynumu sıkıyordu… O geziden sonra bir gün Nuray Mert ile dertleşiyorduk. Nuray o zamanlar YeniŞafak gazetesi çevresine yakındı. Skytürk gerçekten de rahatsızlık yaratıyordu… Nuray bir akşam, ‘Serdar, ben Mustafa Karaalioğlu ile konuştum. Sen Akif Beki ile buluş̧. Bunlar senin kötü niyetli olduğunu düşünüyor olabilir. Kendi ağzınla anlat’ dedi” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Nuray Mert, Independent Türkçe’de kaleme aldığı "Sessiz kalamazdım" başlıklı yazısında, Akinan’ın ifadelerine yanıt verdi.

BÖYLE BİR OLAYI HATIRLAYAMAMIŞ
Uzun yıllar AKP'nin kurtarıcı lastiği olarak faaliyet gösterip ihtiyaç kalmayınca piyasadan silinen liberal kalemlerden biri olan Nuray Mert, böyle bir olayı hatırlamadığını söyledi ve “Böyle yadırgatıcı bir olayı, eş dost muhabbeti içinde geçiştirecek tıynette olsam, kendi adıma da böyle davranır, mevcut iktidar ile hoş geçinir, başıma bunca sorun açmazdım” ifadelerini kullandı.