Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta sonu, eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski AKP’li Bakan Ali Babacan’a yönelik eleştirilerine yanıt geldi. Davutoğlu yeni parti hazırlıklarına hız vermişken, Babacan’ın partisinin de 2020 başında kurulacağı ifade ediliyor.

Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’nin malvarlıklarına Halkbank tarafından tedbir konmuştu. Erdoğan da hafta sonu yaptığı konuşmada, Şehir Üniversitesi’ne yapılan arsa tahsisinin usulsüz olduğunu ifade ederek, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı Halkbank’ı dolandırmakla suçlamıştı. Erdoğan’ın bu sözleri sonrasında Davutoğlu açıklama yaparak, yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, bakanlar ve onların birinci ikinci derece akrabalarının mal varlıklarının araştırılması için TBMM'de komisyon kurulmasını teklif etmişti.

Erdoğan’ın sözleri ile ilgili eski AKP’li milletvekili, Ahmet Davutoğlu ekibinde yer alan Selçuk Özdağ’dan yanıt geldi. “Önceki gün sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu ve Babacan'ı Halk bankasını dolandırmakla suçladı. Daha bir kaç ay önce sn Cumhurbaşkanı Babacan'a beraber siyaset yapalım, ümmeti bölmeyin demişti” diye yazan Selçuk Özdağ, “söz konusu milletin parası ise bunun birkaç misli vergi borcu olan müteahhitlerin silinen borçları daha unutulmadı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun açıklamasına gönderme yaparak, “Bu Cumhurbaşkanına açıkça hodri meydan demek anlamına geliyordu” şeklinde yazan Selçuk Özdağ, “Başbakanlığı döneminde rüşvetle suçlanan bakanların Yüce Divan'da yargılanmasını isteyen sayın Davutoğlu idi. Gücünü alternatifimiz yok argümanından alan AK parti, Davutoğlu ile Babacan'ın partilerinden sonra bu avantajını kaybedecek” dedi.

İşte o paylaşımlar: