Toplumsal Haber Merkezi

Cuma günü 'müjde' duyuracağını söyleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde açıklamalarda bulunuyor. Reuters, iki Türk yetkiliye dayandırarak, Türkiye'nin Karadeniz'de 'önemli' bir doğal gaz rezervi bulduğunu yazmıştı.

Erdoğan da bunu "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" sözleriyle tekrar açıkladı. Erdoğan hedeflerinin 2023 yılında gazı kullanıma sunmak olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca doğal gaz ve petrol arama çalışmaları kiralama usulüyle yapıldı. Kimsenin günahını almıyoruz aradılar ama bulamadılar. Doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık. Derin deniz sondajlarını yapmanın arayışlarına girdik. 

320 MİLYAR METRE KÜP

Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.

Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor.

Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.

Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz.

Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız.

AKDENİZ'DEN DE BEKLİYORUZ

İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz

Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk.