Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'deki avukatların ve baroların ezici çoğunluğunun direnişine, reddetmesine, günlerce süren eyelmelere rağmen AKP'nin barolara darbe planı Meclis'ten geçmişti. 'Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' adını taşıyan yasa teklifi, 10 Temmuz'u 11 Temmuz'a bağlayan gece Meclis'te oylanarak yasalaşmıştı.

Ancak teklif o günden bu yana AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın masasında duruyor. Teklif sahibi AKP olduğu düşünüldüğünde Erdoğan'dan bir 'veto' kararı çıkması olası değilse de sürecin uzamasıyla ilgili çeşitli iddialar var.

Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, bugün teklifin Erdoğan'ın önünde beklediğine dikkat çekti ve düşüncelerini paylaştı. "Çoklu baro 11 Temmuzdan bu yana Erdoğan'ın önünde" diyen duayen hukukçu, "Yasa çıkar çıkmaz yeni baro kurmak için bu arada 2000 kişiyi hazır etmeden, imza için son güne kadar acele etmeyecek gibi..." değerlendirmesini yaptı. Yani Eminağaoğlu'na göre, Erdoğan tüm 'teknik' hazırlıklar yapıldıktan sonra imzasını atacak.

'CUMHURBAŞKANI VETO EDECEKTİR'
Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ise, Eminağaoğlu'nun mesajını alıntılayarak "Cumhurbaşkanı yargıya onarılamaz zararlar verecek bu paralel baro düzenlemesini Devletin ve Milletin bekasını göz önünde bulundurarak veto edecektir" ifadelerini ukllandı.