AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen 30’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuştu.

Kendisini Türkiye ile özdeşleştiren Erdoğan, "Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, son günlerde giderek sertleşen ve etik sınırları aşan söylemlerini de "Bazen mücadelemizi sürdürürken üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz" şeklinde savundu.

Ekonomi konusunda da mesajlar veren ve 'fiyat artışlarını mercek altına aldıklarını' iddia eden AKP'li Cumhurbaşkanı, çiftçilere ve memurlara yönelik aldıkları bazı kararları duyurdu. Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunda yarın (6 Haziran) Kabine toplantısının ardından açıkmalalarda bulunacağını söyledi.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

- Buradaki çalışmalarımızı, illerinizdeki arkadaşlarımıza ve milletimize aktarmanızı istiyorum. Böylece soru işaretleri ve kafalardaki kırgınlıkları gidererek 2023'e çok daha güçlü hazırlanabiliriz.

- Bazen mücadelemizi sürdürürken üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz. Ne diyor Akif; Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem (...) Doğduğumdan beridir aşıkım istiklale, bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale.

- Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Dışarıda Suriye'den Irak'a, libya'dan Karabağ'a mazlumun olduğu her yerde bu onurlu duruşumuzu koruyacağız. Bu fakir kendimi bildi bileli böyle. Değişmedik. Değişmeyeceğiz.

- Maziden atiye kurduğumuz köprünün ne kadar güçlü olduğunu Adana'da gördük. Gençlerimize sevgileri, coşkuları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyonu aşkın evladımızın ilk defa sandık başına gideceğini düşününce gençlerin önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Oradan dönerken kaza geçirerek hakka uğurladığımız 3 evladımız oldu. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI: KUKLADIR

- Aynı gayretle mücadeleye daha uzun yıllar milletimizin emrinde olmayı sürdüreceğiz. Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da altına gizlenenler de birer kukladır. Ama biz asıl savaşı onların ağababalarına karşı veriyoruz.

- Bu kavga da yeni değildir. Çağdaşlık sanarak sarıldıkları yalanlar ulu bir çınar değil çürük bir kabuktur. Bizim yolumuz dün olduğu gibi bugün de 'ya istiklal ya ölüm' yoludur. Aynı inançla ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, 2053 vizyonuna kavuşturacağız.

'TUTUM DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ'

- (İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu) Beklentilerimiz karşılanmadan NATO'nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.