Erdoğan, "Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahil aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık. Bize nasihat ettiler, 'Ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın' dediler. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışında konuştu.

Erdoğan'ın hedefinde yine Kılıçdaroğlu vardı. Öte yandan Erdoğan, "yalan siyasetine savaş açmış" olmasına rağmen Avrupa'da bile aşıların ücretli yapıldığı konusunda ısrarını sürdürdü.

Erdoğan, ikinci kez aşının ücretli yapıldığını iddia etti. Gazeteci Ali Kemal Erdem, Erdoğan'ın ısrarla sürdürdüğü iddiası üzerine 12 ayrı ülkede yaşayan Türklerle görüştü. Yanıtlar Erdoğan'ı desteklemiyor.

ERDOĞAN: “AVRUPA’NIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİ BİLE AŞILARI ÜCRETLE YAPIYOR”

Erdoğan, aşı konusunda 'ücretli yapıldığına' dair iddiasını sürdürerek şöyle konuştu: 

"Gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı neticeler karşısında çaresiz kalırken, biz Türkiye'yi sağlıktan, gıda ve kamu güvenliğine kadar en ileriye taşıdık.

 Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 Avro para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan bir kuruş aldık mı?

Biz, ‘Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi' diyerek yola çıktık. Biz halkımız için varız. Bütün bu vergiler halkımızdan alınıyor, onun geri dönüşü yine halkımıza olacak.

Yıllarca karşımıza dikilip, istemezükçülük yapanların engellemeye çalıştığı ne varsa, bu küresel kriz döneminde, ülkemizin avantajı haline geldi.

 Şehir hastanelerinin yapımının, işletmesinin önüne geçmek için her yola başvurdular. ‘Niye yapıyorlar' dediler. Biz de ‘halkımız daha huzurlu hizmet alsın' diye dedik.

 Salgın döneminde bu hastaneler can simidi haline dönüşmüştür. Size bir müjde daha veriyorum. İnşallah çok yakında Sakarya'mıza da 1000 yataklı şehir hastanesini kazandırıyoruz.

 Bu şehir hastanemizle birlikte artık Sakaryalı kardeşim, civardaki illere gitmeyecek. Tüm problemler burada çözülecek."

12 AYRI ÜLKEDEN İTİRAZ: ÜCRET YOK

Erdoğan'ın "Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri aşıları ücretli yapıyor" iddiasına 12 ayrı ülkedeki Türkler itiraz etti. Görüşülen kişiler "Ücret ödemeden aşılandıklarını" söyledi.

Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in haberine göre 12 farklı üllede yaşayan Türkler, hiçbir ücret ödemeden aşı olduklarını söyledi.

Almanya, İsveç, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada, İtalya, İspanya, Avusturya, İsviçre, Rusya ve Çekya'da aşının ücretsiz yapıldığı bu haberle teyit edildi.