AKP MYK Toplantısı’nın ardından konuşan Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin merkezli Sinovac tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını yaptıracağını açıkladı.

Çelik "Aşı ile ilgili çalışmalar başladı. Salgından vatandaşlarımızı koruyacak çalışma şeffaf bir şekilde, milletimizin her kesimine ulaşacak şekilde sürdürülecek. Önderlik etmek ve teşvik etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız toplantımızdan (Saat 17.00'de başlayan MYK) sonra aşı olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun Çinli şirket Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısına acil kullanım onayı vermesinin ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyeleri dün akşam canlı yayında koronavirüs aşısı yaptırdı. Bugün de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında aşı olacağı duyuruldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı. Erdoğan aşı olduğunu Telegram hesabından "Ben de aşı oldum..." ifadeleriyle duyurdu.