Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, normalleşme süreci ile ilgili kritik kararların alındığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Seyahat yasağının 1 Haziran'da kalkacağını açıklayan Erdoğan "Kamu personeli 1 Haziran'da işe dönüyor" dedi.

Erdoğan 1 Haziran'dan itibaren restoran, kafe, çay bahçesi gibi işletmelerin hizmet vermeye başlayabileceğini duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı, ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumların kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Erdoğan'ın açıkladığı kararlar şöyle:

Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran itibariyle tamamiyle kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

İdari izinde bulunan veya esnek çalışan kamu personeli normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve gündüz bakımevleri 1 Haziran'da açılacak.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN YASAK DEVAM EDİYOR

Kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları değerlendirilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması devam edecek. 

65 yaş üstü işletme sahibi vatandaşlarımız temizlik, maske, mesafe şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecek.

19-20 YAŞ İÇİN YASAK KALKIYOR

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasını 18 yaşa indiriyoruz. Bu yaşların tamamı çarşamba ve cuma günleri 14-20:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağına tabii olmayacak.

NARGİLE KAFELER, EĞLENCE MEKANLARI HARİÇ

Çay bahçeleri, kıraathane, yüzme havuzu, türü işletmeler saat 22:00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Nargile satışı ve eğlence mekanları bu kapsamın dışındadır.

PLAJLAR, MÜZELER, ÖREN YERLERİ 1 HAZİRAN'DA

Dinlenme tesisleri 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Plajlar, milli parklar, bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek. Müze ve ören yerleri 1 Haziran'da açılıyor. Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçecek. Spor tesisleri gece 24:00'e kadar hizmet verebilecektir. 

DENİZ YASAKLARI KALKIYOR

Deniz turizmi, balıkçılığı ile ilgili sınırlamalar belirli kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

KURSLAR 1 HAZİRAN'DA AÇILIYOR

Sürücü kursları, millet kıraathaneleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren faaliyetlerini sürdürebilecek. Açık havada oturma yerleri olan konserler saat 24 ile sınırlı olmak üzere başlayacak.