AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapalı toplantıda AKP'li belediye başkanlarına yönelik ciddi uyarılarda bulunduğu bilgisi sızdı. Geçmişte benzer uyarın yapıldığı ve ardından bazı belediye başkanlarının görevlerinden alındığı hatırlatıldı.
 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün partisinin belediye başkanlarına çağrıda bulunarak ihaleleri canlı yayınlamaları konusunda çağrıda bulunmuştu. Erdoğan'ın kapalı topantıda da uyarılarını sürdürdüğü, belediyelerin çalışmalarının 2023 seçimlerini etkileyeceği mesajı verdiği öğrenildi. Ayrıca Erdoğan'ın “2024 seçimlerine değil. 2023’e odaklanın” dediği bilgisi dışarı sızdı. 

Erdoğan'ın “Tekrar söylüyorum sosyal medya belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yapın. Gönül belediyeciliği yapın. Hizmet yapmadan gönüllere girilmez. Ama biz hem hizmet yapacağız hem gönüllere gireceğiz.” dediği öğrenildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, Erdoğan'ın açıklamaları ve parti içine yansımalarıyla ilgili iddialarının söz konusu bölümü şöyle: 

"AK Parti kulisinde milletvekilleri ile sohbete katılanlar bilir, bir süredir belediyelerin seçmene doğrudan dokunan yerine, tweet ile ulaşan haline geldiğinden yakınılıyordu.

Nitekim bu tespit dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem de kamuoyunun önünde AK Parti belediye başkanlarına dile getirildi.

Erdoğan’ın sözleri uyarı niteliğindeydi…

Benzer uyarıyı geçmişte de dile getirmiş, seçim öncesi bazı belediye başkanlarının görevlerinden ayrılmasına neden olan süreci başlatmıştı.

Benzer bir durum seçim sathına girilmek üzere olunan bu dönemde de gelebilir mi?

AK Parti yönetimi bu kez böyle bir gelişme beklemiyor.

Ancak Erdoğan’ın kapalı oturumda da ciddi şekilde belediye başkanlarını uyardığından söz ediliyor.

Erdoğan bugün sabah da uzun bir sürenin ardından milletvekilleri ile kahvaltıda buluşacak.

Bu yeni yönetimin göreve gelmesinden sonra ilk adım olacak.

Milletvekilleri dün de Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleşen Sağlık Bakanı Koca’nın sunumuna ilişkin toplantıya katıldılar.

Görünen o ki AK Parti dış politika ve hükümet odaklı siyasetini, yavaş yavaş geçmişte olduğu gibi parti odaklı hale döndürüyor."