AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir" açıklamasında bulundu.

Erdoğan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

110 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı 107'dir. 1.027 yaralımız var. Enkaz altında son kişiye ulaşılana kadar umudumuz sürecek. Yargı, yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili soruşturmalara başlamıştır. Kızılay ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu İzmir halkına destek vermek için gece gündüz sahadadır. 

İzmir depreminde iş yeri yıkılan, ağır hasar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir.  Deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlayacağız. 

Hastanelerimiz başta olmak üzre tüm kamu binalarımızda herhangi bir sıkıntı olmadığı görülmüştür. Yaşadığımız bu son felaket Türkiye'nin bir deprem hattı üzerinde bulunduğunu hatırlatmıştır.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, insanlarımızı bilinçlendirerek binalarımızı sağlama almak mecburiyetindeyiz. İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha kıymetli değildir. Tek bir kardeşimizin malının ve canının zarar görmemesi için yapılabilecek her şeyin süratle yapılmasında kararlıyız. 

KORONAVİRÜS SALGINI

Türkiye, bazı şehirlerimizde zaman zaman endişe verici düzeylere ulaşan artışlara rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Günlük hasta sayımız yönetilebilir seviyelerdedir.

Yıl sonuna kadar yabancı ülkelerde geliştirilen bir veya birden fazla aşıyı ülkemizde kullanılabilir seviyeye getirmeyi planlıyoruz. Kendi aşımızı da bahar aylarında kullanılabilir kılmak istiyoruz.

YENİ TEDBİRLER AÇIKLANDI

Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek.

Pazar yeri ve market gibi yoğun denetimler artırılacak.

Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KADEMELİ GEÇİŞ

Önümüzdeki haftalarda diğer sınıflar değerlendirilecek. Yüz yüze eğitim sürecinde çok ciddi sorunla karşılaşmadan ilerliyoruz.