Toplumsal Haber Merkezi

Halkın talepleri arasında olan gelişmelere yönelik tüm duyurular AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken, Erdoğan'ın bakanlarına da sıkıntılı konularda elini taşın altına koymak, durumu idare etmek, tepkileri üzerine çekmek, çok sıkışınca özür dilemek ya da istifa etmek düşüyor. Şimdiki moda belli ki özür dileyip suçu üstlenmek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sonra şimdi de özel okul patronuyken Milli Eğitim Bakanı yapılan Ziya Selçuk özür diledi. Halbuki kamuoyunun iki bakandan da istediği istifa etmeleri...

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

Bakan Koca da geçtiğimiz günlerde, Erdoğan'ın da katıldığı tıklım tıklım bir cenaze töreni yüzünden özür dilemişti. Ancak Koca, aynı günlerde yapılan 'lebalep' AKP kongreleri için sesini çıkaramamıştı.