Toplumsal Haber Merkezi

Şahinbey ilçesinde, 10 bin ton yem dağıtımı için töreninde konuşan AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "başöğretmen" ilan etmişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk için kullanılan bu unvanın Erdoğan için de kullanılır olması yurttaşların tepkisini çekti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu da, AKP'li Fatma Şahin’in söylemlerine yönelik sert bir açıklama yayınladı. "Başöğretmen sıfatının sahibini bilmeyenlere açık mektup" başlığını taşıyan açıklamada 'Başöğretmen' unvanının Atatürk’e Gazi Meclis tarafından, Harf Devrimi’nin ardından verildiği hatırlatıldı ve "Fatma Şahin kendi genel başkanına dilediği kadar iltifat edebilir ve bazı unvanlar yakıştırabilir. Ancak 'Başöğretmen' bunlardan biri değildir, olamaz" denildi.

'MAKAMI DEĞİL BİR BÜYÜKT DEVRİMCİYİ ANLATIR'
Atatürk’ü “Başöğretmen”, “Başkomutan” ve “Gazi” yapanın taşıdığı unvanlar değil, başardığı işler olduğunu hatırlatan ADD Yönetim Kurulu, "Bu gerçeği hiç kimse hiçbir şekilde değiştiremez! Bu sıfatlar Mustafa Kemal Atatürk’e verildikleri için anlam yüklüdürler. Bu sıfatlar bir makamı, bir mevkii değil, bir büyük Devrimciyi, bir büyük Devrimi anlatırlar… Herkes haddini, hukukunu, yerini ve ne söylediğini bilmelidir" ifadelerini kullandı.