AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Ankara’da gerçekleştirilen AKP Kadın Kolları Kongresi’nde konuştu.

“Bugün Türkiye’de siyasetten ekonomiye her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti’nin gayretleri sayesindedir” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘KALE İÇERİDEN FETİH EDİLİR’ 

Partimize emek vermiş olup da bugün artık önümüzde olmayan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siyasete kadın nezaketini, üretkenliğini katan, Türkiye’nin büyümesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Maşallah coşkunuza teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023’ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum kale içeriden fetih edilir. Bu kaleyi içeriden fetedecek olanları şu anda karşımda görüyorum.

‘FEDAKARCA ÇALIŞAN HANIM KARDEŞLERİMİZ…’ 

AK Parti’nin başarısı için fedakarca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygumuzu anlatabilecek kelime bulamıyorum. Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz.

Bugün Türkiye’de siyasetten ekonomiye her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti’nin gayretleri sayesindedir. Hamdolsun bugüne kadar kazandığımız tüm başarıları ve zaferleri inşa ettiğimiz bütün eserleri ve hizmetleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik.

‘İKNA ODALARINDAN GERİ ÇEVRİLENLER…’

İkna odalarından geri çevrilenler var. Ve geri çevrilenler daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadı mı? ‘Hayır’ dediler, inkar ettiler. Dürüst değiller. Onun için de millet bunlara hiçbir zaman iktidar vermedi. Yıllarca kamuoyu önünde kadının sadece adını kullanan ancak geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden, hatta tacizde bulunan anlayışı işte bu mücadele ile gerilettik. Meclis’te sadece AK parti grubunda 54 milletvekilimiz varsa işte bu mücadele sayesindedir.