AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre birçok kuruma atamalar gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu Üyesi olması dikkat çekti. Yaramış Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdi.

ATATÜRK'ÜN KURUMUNA ATATÜRK DÜŞMANLARI!
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, skandal atamaya 'İskilipli Atıf' hatırlatması yaparak tepki gösterdi. "TBMM'nin 100. yılı kutlamırken Atatürk'ün kurduğu Türk Tarih Kurumu'nun başına Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış atandı. Bu şahıs milli mücadele düşmanı, Kuvay-ı Milliye'ye kudurmuş haydutlar, Atatürk'e eşkıya diyen, öldürülmesini isteyen İskilipli Atıf'ı da öven birisi" diyen Adıgüzel, kurumun başına getirilen Ahmet Yaramış'ın bu övgülerini katıldığı panellerde ve TV programlarında sık sık tekrarladığını hatırlattı.

CHP'li Adıgüzel "Yine bir Atatürk düşmanı Mustafa Armağan ile katıldıkları panelde Mustafa Kemal'in öldürülmesini isteyen bildiriyi imzalayıp, hem de Yunan uçakları ile Anadolu'ya attıran vatan haini hemşehrisi İskilipli Atıf'ı öven kişi Atatürk'ün kurduğu Türk Tarih Kurumu'nun başına atandı" ifadelerini kullandı.