Mehmet Ali ve Nazire Tekgöz çiftinin engelli çocuğu Rüveyda Tekgöz, ileri düzeyde özel gereksinime ihtiyaç duyan engelli raporu bulunan bir çocuk ve Tekgöz’ün ailesinin yardım başvuruları ‘babasının KHK’lı olması nedeniyle’ defalarca reddedildi.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Tekgöz ailesinin yardım başvurusunun neden reddedildiğini paylaştı.

Gergerlioğlu yaptığı paylaşımda Tekgöz'e ait Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu'nu (ÇÖZGER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından verilen 'RED' cevabını paylaşarak "Dün engelliler gününde nutuklar atan iktidar yetkililerinin rezaletinin, yalanının belgesidir! 'KHKlı diye çok ileri düzey engelli çocuğuna yardım yapamayız' belgesi. Defalarca başvurdu ve hep aynı cevap! Zor durumdaki KHKlı bir aile ve engelli çocuk bu Utan!!!@ailevecalisma" ifadelerini kullandı.

Rüveyda Tekgöz'ün annesi Nazire Tekgöz’ün yardım başvurusu, Başbakanlık İletişim Merkezi’nden gelen şu cevapla reddedildi:

Sayın Nazire Tekgöz, T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapmış olduğunuz 1700124345 sayılı başvurunuz Antakya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından cevaplanmıştır. Başbakanlık iletişim Merkezi’ne yapılmış olan başvurunuzun incelenmesi neticesinde; eşiniz FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetleri kapsamında hakkında işlem yapılan, meslekten ihraç edilen, görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan vatandaşların yardım talepleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılamamaktadır. Bu nedenle 09/02/2017 tarih ve 4 sayılı Mütevelli Heyeti kararıyla yardım başvurunuz RED edilmiştir.