AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Çatalca ilçesinde açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayının son günlerinde Tokat'ta çiftçilerle bir araya geldiği programda manda yoğurdundan bahsettiğini hatırlattı. Erdoğan programda, "Ben her akşam manda yoğurdu… Onun içine Medine hurması doğrarım 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer, yatarım. Şifa… Yoğurt önemli. Sizdeki belediye sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu mutlaka gönderir. Ankara Mamak Belediye Başkanımız temin ediyor. Tavsiye ederim, çok çok faydalı. Şifadır." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları artan enflasyon ve karışımın yurttaşlar için pahalı olması nedeniyle tepki çekmişti. Öte yandan Nisan ayında TÜİK verilerine göre yüzde 697'ye ulaşan enflasyon nedeniyle temel ürünler yurttaşlar için daha fazla ulaşılmaz oldu. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Bayramınız tekrar mübarek olsun. Daha nice bayramlarda bir araya gelmek üzere sizlere kısa bir selamlama yapayım istedim.

Yola çıkarken bizim eğitimden sağlığa kadar alanlarda çok büyük sözümüz vardı. Sözümüzü büyük ölçüde yerine getirdik. Sağlıkta hastanelerde attığımız adımlarla, eğitimde attığımız adımlarla şu anda 207 üniversitemiz var. Üniversitemizin olmadığı ilimiz yok.

Çatalca'da da altyapı ve üst yapıda birçok adımlar attık. Sizler de bunu karşılıksız bırakmadınız.

ÇATALCA'DA MANDA KALMADI NEREDEYSE

Bu yaz inşallah karayolları ile birlikte çok ciddi bir asfaltlama çalışmasına girilecek. Artık böyle çukur, çamur olan bir Çatalca olmayacak. Çatalca'yı da daha güzel bir hale yollarıyla getirmiş olacağız. Ulaştırma Bakanım gerekli bu noktada teminatı verdi.

İstiyoruz ki Çatalca şanına yakışır hale gelsin. Tokat'ta bir mandadan bahsettik, Çatalca'da manda kalmadı neredeyse. Çatalca bu konuda da çok mahirmiş. Manda kaynağı, manda sütü adeta marka. Temennimiz odur ki lider bir şey söylediği zaman arkadan takibi başlar. Millet de gücü kuvveti toplar. Çatalcamız bundan sonra alt ve üst yapısıyla çok daha farklı bir gücü yakalayacak.

Erdoğan'ın her gece yatmadan önce yediği ürünlerin online alışveriş sitelerinde 27 Mart itibariyle ortalama fiyatlarıysa şöyle olmuştu: 

• Manda yoğurdu: Kilosu 90-95 TL.
• Kestane balı: 460 gramı 100-180 TL.
• Medine hurması: Kilosu 100-120 TL.
• Yulaf: Kilosu 25-30 TL.