Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) ayrılan isimler Milli Yol Partisi kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

Başvurudan hemen önce ise Ekim 2020’de yapılan son kongrede Genel Başkan Mustafa Destici ile yarışa giren Haşim Yanar, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

“Araç bozuldu diye de yoldan dönecek, dava sorumluluğumuzdan vaz geçecek değiliz” diyen Yanar’ın şunları söyledi:

'TAMİR MÜMKÜN DEĞİLSE…'

Genel Başkan adayı olduğum bugünkü Büyük Birlik Partisi; yaşanan bunca haksız, hukuksuz ve insafsız uygulamaları nedeniyle siyasi ve hukuki meşruiyetini yitirmiştir. Bize göre partiler davaları yaşatmak için kullanılan araç olma özelliğinden başka bir anlam taşımamaktadır.

Bu itibarla; yanlışı düzeltme noktasında meşru mücadele yolunuz tıkanmışsa, yapacağınız şey bozulmuş araçlarınızı tamir etmektir, tamirle düzelmesi mümkün değilse de değiştirmektir. Dolayısı ile araç bozuldu diye de yoldan dönecek, dava sorumluluğumuzdan vazgeçecek değiliz. Davamızı yaşatma noktasındaki sorumluluğumu kurucuları arasında yer alacağım Milli Yol Partisi’nde bi hakkın icra etmek üzere, üzülerek ‘istifa’ ettiğimi beyan ediyorum.

NE OLMUŞTU?
Büyük Birlik Partisi (BBP) 11. Olağan Kurultayı’nda 2020 yılının ekim ayında toplamış, kurultayda Kongre Divanının açık oylama ile seçilmesine ve delege sayılarına itiraz eden delegeler oylamanın açık yapılması talebiyle itiraz edince salon karışmıştı. 

Yumruklaşmaya varan gerginliğe polis müdahale etmiş, kurultay sonucunda Mustafa Destici yeniden BBP Genel Başkanlığı'na seçilmişti.