Gazeteci Tolga Şardan, emniyette Mansur Yavaş ile ilgili paylaşım yapan emniyet müdürünün ihraç edildiğini iddia etti.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'teki yazısında Polis müdürünün 15 Mayıs 2019 günü sabah saatlerinde yaptığı bir paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) bir faaliyetini yorumlayarak “Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dk yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi.” dediğini ve bu nedenle görevden ihraç edildiğini yazmıştı. 

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yazdığı "Sosyal medya hesabında Mansur Yavaş paylaşımı tespit edilen emniyet müdürü ihraç edildi!" başlıklı yazısına ilişkin bilgi verdi. KRT Ana Haber'e bağlanan Şardan, "30 yıdır emniyeti ve İçişleri Bakanlığını yakından takip eden bir gazeteciyim ama özellikle son 2-3 yılda emniyette tuhaf şeyler olmaya başladı. Özellikle yönetici konumundaki personele yönelik birtakım sıkıntılar yaşanmaya başladı. Tabi bunun farklı parametreleri var. Sayın Soylu'nun ekibine girenler var, giremeyenler var, hükümete yakın olanlar ve olamayanlar var, geçmişte FETÖ ile mücadele edenler var ve onlara. yönelik birtakım değişik uygulamalar var. Tabi bunlar kurumsallığı yıpratan şeyler. Bunlar emniyetin içeride başarılı gözükse de bireysel anlamda, toplum nezdinde de hoş olmuyor açıkçası." dedi.

"Emniyet ve asker silahlı teşkilatlar ve buralarda personelden yana tavır alınması lazım." hatırlatmasında bulunan Şardan, konuyla ilgili olmasa da emniyet içindeki intiharların artışının da bununla ilişkili olduğunu ifade etti. Şardan, "Emniyet teşkilatının siyasetin gölgesinden çekilip devlet kurumu olarak biraz daha farklı bir konuma gelmesi gerekiyor. Tabi ki emniyetin bağlı olduğu İçişleri Bakanı bir siyasi kişiliktir, bunda hemfikiriz... Ama bireysel de olsa teşkilatın böyle olaylarla gündeme gelmesi, teşkilat adına olumlu sinyaller vermiyor." uyarısında bulundu.

Emniyet Müdürünün, usulsüz harcamalar nedeniyle bütün gözlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu bir süreçte bu tweeti atmış olduğunu hatırlatan Şardan, "Bu konuda da emniyet müdürü çok siyasi bir mesaj atmamış gibi görünüyor. Buradaki hadise, müfettişlerin yapmış olduğu soruşturmada da, yüksek disiplin kurulunda da, aslında zorlama bir karar gibi gözüküyor. Ben yazıda Mansur Yavaş'a destek vererek yazdım, evet bu benim yorumum olabilir ama Ankara Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllarda başka partideyken -iktidar partisindeyken- Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmaların, ihalelerin, yarattığı olumsuz bir hava vardı. Yeni başkan iktidar partisinden de seçilebilirdi... Yani biraz zorlama bir karar alınmış gibi. Emniyet müdürünün siyasi taraf olduğu gerekçesiyle bu personelin ihracını yapılıyor." dedi.

Söz konusu yazının ilgili bölümü ise şöyle: 

Geriye dönük paylaşımlara inceleme

"Polis müdürüne hesap sormada ısrarlı olan müfettiş, geriye dönük Twitter paylaşımlarını mercek altına aldı bu kez!

Yapılan araştırmada, söz konusu polis müdürünün beş farklı paylaşımı sorunlu olarak belirlendi.

Bu paylaşımlardan birisi idareye göre fazlasıyla sıkıntılıydı. Müfettiş buradan yürüyecekti.

Zaten öyle de oldu.

Hakkındaki altı ayrı paylaşımdan beşinden sonuca ulaşamayan idare, altıncı paylaşımdan polis müdürünü yakalamıştı!

Peki, Emniyet yönetimine göre sıkıntılı olan paylaşım neydi?

Polis müdürü 15 Mayıs 2019 günü sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) bir faaliyetini yorumlayan tweet atmıştı:

“Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dk yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi.”