Toplumsal Haber Merkezi

İktidarın Boğaziçi direnişine dönük saldırıları ve provokasyon girişimleri kesintisiz bir biçimde sürüyor. Ortaya atılan iddiaların pek çoğunun yalan olduğu çok kısa bir süre içinde anlaşılıyor ama bundan ders çıkaran yok. Türk Polis Teşkilatı resmi Twitter hesabından bugün paylaşılan bir video da çok kısa süre içinde yalanlandı.

Geçtiğimiz hafta, İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen Boğaziçililer ve onlara destek vermek için toplanan binlerce yurttaş, polis saldırısına uğramış, onlarca kişi yaralanırken yüzün üstünde yurttaş da gözaltına alınmıştı. Emniyet hesabından paylaşılan video da o gün Kadıköy'de yaşanan bir olaya ait. Videodaki üç kafadar, eylemcilerin kendilerine bira şişeleriyle saldırdıklarını söylüyor. Hatta içlerinden biri "Tabii ki eylem yapsınlar ama insanlara, devlet malına, arabalara, polise zarar vermesinler" diyerek 'makul vatandaş' rolü takınıyor. İddialarına göre bu üç arkadaş o gün Kadıköy'e ayakkabı satın almak için gelmiş...

İki saat önce paylaşılan bu video, az önce Gazeteci Tunca Öğreten tarafından yalanlandı. Bilindiği gibi Kadıköy'deki saldırıda Belgeselci Kazım Kızıl da gözünden yaralanmıştı. Tunca Öğreten "Numune Hastanesi acil servisinde bu arkadaşlara müdahale edilirken, gözünden plastik mermi ile vurulan Kazım Kızıl ile biz de oradaydık" dedi ve aynı müşahade odasında yarım saat geçirdiklerini söyledi.

Öğreten, "Nasıl darp edildiler bilmiyorum ama bu arkadaşlar, burunlarının ucunu göremeyecek kadar sarhoştu" ifadelerini kullandı.