Toplumsal Haber Merkezi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, lüks araçlar ve deste deste paralarla yaptığı paylaşımlar nedeniyle gündeme gelen Hakan Tek hakkında açıklama geldi. Açıklamada Hakan Tek'in gözaltına alındığı aktarılırken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda koruma olduğu iddiası da yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda koruma olduğu öne sürülen Hakan Tek adlı kişi, lüks araçlar ve  deste paralarla yaptığı paylaşımlar nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Gelen tepkilerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.   

Hakan Tek'in TikTok hesabından paylaştığı videodaki para görüntülerinde yüzlerce lirayı saçtığı, başka bir videoda ise deste deste Euro paylaştığı ve arabasında ‘evcil’ yılanıyla poz verdiği görülmüştü.

‘CUMHURBAŞKANLIĞINDA GÖREVLİ DEĞİL’
Sosyal medyada tepki toplayan görüntüler Meclis gündemine de taşınırken Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

"Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında  herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir" denilen açıklama şu şekilde:  

Bazı sosyal medya platformlarında yer alan 'Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı' başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan / KAYSERİ adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır. Dezenformasyon yapan şahsın, 'Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu' iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında  herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' gerekçesi ile gözaltına alınmıştır. Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Emniyet açıklamasında özel bir şirkette şoförlük yaptığı belirtilen şahsın Cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarına nasıl davet edildiği,Saray’a görev yaptığı şirket sayesinde mi bu kadar rahat girebildiği, şoförlükten kazandığı parayla o kadar parayı nasıl bulduğu, o paraları Cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarında verdiği görüntüler nedeniyle mi kazanabildeğine dair bir şey söylenmedi.