Neo Osmanlıcı politik hatla gemi yürütmeye çalışan, bu yüzden de Cumhuriyetin 'diplomasi' birikimine yaslanmak yerine komşuları açıkça tehdit etmekle iş gören AKP'liler, bu kez oklarını Yunanistan'a çevirdi. "Emevi Camisi'nde cuma namazı kılacağız" sözleri ve sonrasında yaşananlar açıkça ortadayken, bu kez de AKP'li Metin Külünk, Yunanistan'ı "fethetme" hayallerine daldı. 

AKP MKYK üyesi Metin Külünk Çorum’da bir grup sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen “Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin Konumu” konulu konferansa katıldı. Külünk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faiz insin diye kararlı şekilde irade koyduğunu ancak sesin Amerika’dan değil TÜSİAD’tan geldiğini söyledi. Külünk, yeni dünya düzeninde Türkiye’nin kutup başı güç merkezi olmasını istemeyenlerin LGBTİQ+’lar üzerinden de insani değerlerini tüketmek istediklerini ileri sürdü. Dış güçlerin Yunanistan üzerinden savaş denemesi yapmak istediğini ileri süren Metin Külünk, “Hodri meydan. Yunanistan füze atacakmış. Atsın da görelim ağzının payını alır. 5 saatte Selanik’teyiz. 5 saatte Atina’dayız. Eski Türkiye yok artık. 2. Dünya Savaşı’nda ABD’nin vereceği atık silaha ihtiyaç duyan Türkiye yok. Her anlamda güçlü Türkiye var" dedi.

Aynı Metin Külünk, Atina'ya 5 saat 'mesafede' olan yeni Türkiye'nin, kara sularının sınırında ABD-Yunanistan ortaklığındaki tatbikatlara neden engellemediğini ise anlatmamayı tercih etti.