Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmasında, 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Açıklamada adı yer alan emekli amirallerin evlerine sabah saatlerinde polis gelip arama yapacaklarına ilişkin tebligatı gösterdi. Şu anda Alper Tezeren, Metin Açımız gibi çok sayıda emekli amirallerin evinde polis arama işlemi yapıyor.

Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sabah kapıyı çalan bir kez daha sütçü olmadı. Emekli Amiraller Soruşturması’nda aralarında benim de Müvekkillerimin olduğu bazı kişilerin evlerine polisin gelmesi ile güne uyandık. Gelen polis, arama yapılacağını ve “tebligat sonrasında” gideceklerini söylemiş. Şu an için bir gözaltı işlemi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi yok. Ancak, gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılan bir soruşturmada, çoğu 65+ olan kişilere,“bir basın açıklamasından” dolayı yaşatılanların geçmişte dahi başka örneğini bilmiyorum doğrusu" ifadelerine yer verdi.