Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 25 yıl boyunca görev yapan Öznur Yılmaz, Makine Mühendisi Kıdemli Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle istifa etti. Görev süresince herhangi bir ceza almayan Yılmaz, emekli olduktan sonra “Türbülans” isminde bir kitap yazdı. Yılmaz’ın kendi imkanlarıyla bastırdığı kitaba, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kitapta kendisine hakaret edildiği iddiasıyla dava açtı.

Yılmaz kitabını neden kaleme aldığını “İç Hizmet Kanunu’nun iffetsizlik maddesi gereği-türlü iftiralar ve kumpaslarla- ordudan ilişiği kesilen kadın subayların yüreğimde hissettiğim dramlarına dikkat çektim. Bu çağ dışı madde nedeniyle hayatlarını kaybeden-intihar eden- kadın subayların aziz ruhlarını şad ederken başka bir kadın subayın bu maddeye maruz kalmaması niyetiyle vicdanımın en yüksek perdeden duyurduğu sesine kulak vererek yazdım” ifadeleriyle anlattı. Yılmaz’ın kitabında, hayali karakterlerle TSK’da ve bu coğrafyada kadın olmanın zorluklarını asperger sendromlu kadın subayın iş yeri ve özel hayatından iki gününü resmederek anlattı.

HAKARETTEN DAVA
Öznur Yılmaz’ın kendi imkanlarıyla bastırdığı kitaba, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kitapta kendisine hakaret edildiği iddiasıyla dava açtı. Yılmaz hakkında hazırlanan iddianamede, soruşturmanın bir ihbar mailiyle başladığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına gönderilen ihbar mailinde "Hulusi paşaya karşı yapılmış iftira dolu bu kitabın yayınlanmasına izin veremezsiniz" yazdığı belirtildi.

İddianamede kitaptan bölümler yer alırken, Yılmaz ifadesinde kitabın gerçek kişi ve olaylarla ilgisi olmadığını belirtti.

Öznur Yılmaz’a açılan davanın ilk duruşması 6 Nisan’da görülecek. Kendi imkanlarıyla bastırdığı ve sadece 35 adet satan kitapla ilgili yargılanacak olan Yılmaz, Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Vatan/Cumhuriyet aşkım, millet sevgim, askerlik mesleğine kutsal inancım, Atatürk İlke/İnkılaplarına sadakatle bağlılığım -en ufak şüpheye mahal vermeksizin- TÜRBÜLANS isimli kitabımın tamamı okunduktan sonra da anlaşılacaktır. Ancak kitabımın içinden cımbızla çekilerek toplanan sayfalarca dolu iddianame ile yargılanmaktayım” ifadelerini kullandı.

Yılmaz şunları kaydetti:

Tertemiz vatansever duygularla cesaretle kaleme aldığım TÜRBÜLANS kitabımda değil TSK içinden birilerini karalamak, TSK’yı itibarsızlaştırma gayreti içinde olanlara kelimelerim akıl, bilim, birikim, ciddiyet ve Cumhuriyet değerlerine bağlılıkla verilen cevap niteliğindedir.

Kitabımın içeriğine bakmadan ‘TSK hakkında kitap yazdın, karalamak için mi?’ önyargısının algı içinde yerleştirilip muhatap alınarak gerekçesiz yargılandığımı ve bu nedenle hak kaybı durumumda mücadeleme uluslararası hukuk çerçevesinde devam edeceğimi saygı ile bildiririm.

TSK’da subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksek Okulları’na giriş şartlarında “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmü kaldırıldığı bu günlerden neredeyse iki yıl öncesinden, kalemimi beyaz sayfaya dökme cesareti göstermiş olmaktan dolayı asla pişmanlık duymuyorum.

Demokratik, Laik, Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı  her kadının bugünlerden beklenen haykırışı ile sesleniyorum.

‘Korkmuyorum, yılmıyorum, konuşuyorum ve yazıyorum.’