İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2016’da yapılan yeşil alan ihalesinde belediyenin 2.5 milyon lira zarara uğratılmasıyla ilgili AKP dönemindeki 4 eski yöneticiye soruşturma açılmasına İstanbul Valiliği’nin izin vermemesine ilişkin açıklamada bulundu.

“Valiliğin soruşturmayı reddetmesi, soruşturmanın sona erdiği anlamına gelmez” ifadesine yer veren İmamoğlu, “Başka yol haritalarımız vardır. Bulduğumuz bir usulsüzlük var ise bu konulara kararlılıkla gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"VALİLİĞE DE GEREKEN UYARIYI YAPARIZ"
İBB Başkanı, İstanbul'da 2016 yılında yeşil alan yapımı için düzenlenen ihalede kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle eski 4 İBB yöneticisi hakkında İstanbul Valiliği'nin soruşturma izni vermemesi ile ilgili de “Bakacağım niçin reddettiğine. Valiliğin soruşturmayı reddetmesi, soruşturmanın sona erdiği anlamına gelmez. Başka yol haritalarımız vardır. Bulduğumuz bir usulsüzlük var ise bu konulara kararlılıkla gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bakacağız, eğer anlamlı bir gerekçe varsa, düzeltip ona göre yollarız. Eğer anlamsız ise valiliğe de gereken uyarıyı yaparız” diye konuştu.