İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, "İstanbul belediye başkanı Erdoğan'ın rakibi mi olacak yoksa siyasetten men mi edilecek" başlığıyla kapsamlı bir haber paylaştı.

İmamoğlu’nun açıklamalarına da yer verilen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı arasındaki benzerliklere dikkat çekildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın anımsatıldığı makalede, “İmamoğlu, Erdoğan’ın yerine geçebilecek gibi görünüyor fakat davadan çıkacak sonuç kariyerini bitirebilir. Destekçileri için İmamoğlu, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını ve ülkenin otokrasiye kaymasına karşı en iyi umut olarak çıkıyor. Bu da onu CHP içinde gelecek yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalini yükseltiyor” denildi.

ALTILI MASAYI İŞARET ETTİ
Yapılan anketlerde İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışında Kılıçdaroğlu’ndan daha avantajlı konumda olduğu belirtilirken, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da yaklaştığı aktarıldı. İmamoğlu, “Şu an hedefimde cumhurbaşkanlığı seçimleri ya da cumhurbaşkanlık yok” dedi.

İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimine girmesi durumunda İBB başkanlığını bırakmak zorunda olduğu hatırlatılırken İmamoğlu buna, “Çözüm Türkiye’nin altılı masasından gelmeli” yanıtını verdi.