Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından İBB'ye bağlı arama kurtarma ekipleri gece bölgeye hareket ederek yardım çalışmalarına başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte bugün “geçmiş olsun” dileklerini yerinde iletmek amacıyla önce İBB arama-kurtarma-yardım ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü Malatya’ya gideceği öğrenildi.

Burada çalışmaları yerinde izleyecek olan İmamoğlu, Malatya’nın ardından depremin merkez üssü olan Elazığ’a geçerek güzergah boyunca depremin etkilediği yerleşim bölgelerini ziyaret edecek.

İBB 158 PERSONEL VE 23 ARAÇLA ÇALIŞMALARA KATILIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), depremin meydana geldiği Elazığ'da 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama, kurtarma ve yardım ekipleriyle çalışma yürütüyor.

Elazığ'a sevk edilen toplam 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekipleri çalışmalarına başladı.

Bölgede, yardım için giden Destek Hizmetleri Lojistik ekibi ile birlikte 3 bin kişiye 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyon, jeneratör gibi ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunuyor.

İBB iştiraklerinden Hamidiye AŞ. de bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere su tankerini deprem bölgesine sevk etti.