Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanı Ali Demirci'nin, bir okul müdürü yüzünden İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgüne edilmesine tepki gösterdi.

Yıldırım, Çarşamba'da bir okul müdürünün öğretmenlere psikolojik açıdan eziyet etmesi ve Eğitim İş-Sen Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanı Ali Demirci'nin de söz konusu müdür yüzünden İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgüne gönderilmesi dolayısıyla açılan davanın Samsun'da görülen duruşmasına katıldı.

MÜDÜRLÜĞE ÇÖREKLENEN CEMAAT KİM? 
Samsun İdare Mahkemesi'nde görülen davanın ardından açıklamalarda bulunan ve Çarşamba İlçesi'ndeki bir okulda son iki senede bir kadın müdür başyardımcısının, bir müdür yardımcısının görevlerinden istifa ettiğini, bir veri tabanı uzmanı ve 4 hizmetlinin okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığını belirten Yıldırım, konuya Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sessiz kalmasına tepki göstererek, "Emsal pek çok karar ve somut delillere dayalı şikayetlerin varlığına rağmen bu müdürü, sütten çıkmış ak kaşık gibi soruşturmalardan tertemiz çıkaran ilahi güç nedir? Türkiye Cumhuriyeti'nin tarikat ve cemaat yapılanmalarından yakasını kurtarmaya çalıştığı bir dönemde kimdir bu Samsun İl Milli Eğitim'e çöreklenen cemaat?" ifadelerine yer verdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN SESSİZ? 
Söz konusu okul müdürü yüzünden Eğitim İş Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanı Ali Demirci'nin hukuki güvence korumasının varlığına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgüne gönderdiğini kaydeden Yıldırım, "Bir okul müdürü düşününün, öğretmenleri arasında alenen ayrımcılık yapacak,'Ben şu şu öğretmenlerle uğraraşacağım' diyecek ve uğraşacak da. Öğretmenlerin haberi olmadan gizli kamera çekimi ile öğretmenler kurul toplantısını, sırf öğretmenleri kışkırtıp, suç unsuru oluşturmak maksadı ile kayda alacak ve bu fiillerle ilgili yapılan resmi şikayetler neticesinde hiçbir ceza almayacak. Öğrencilere küfredecek ve bu öğrenciler haklarını yasal yollardan aradı diye okuldan atılması için elinden geleni yapacak, mahkemede öğrencilere küfür ettiğini kabul edip 60 gün hapis cezası alacak ve bu olayların varlığına rağmen Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'de sessiz kalacak" ifadelerini kullandı.