Toplumsal Haber Merkezi

Araştırmacı gazeteci Ali Avcu, Damga Gazetesi’ndeki ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ köşesinde “YÖS sınavlarının kaldırılmasının ardından öğrencilerin not ortalamalarına değil de ceplerindeki paralarına göre bölümlere yerleştirildiği iddialarını” YÖK’e soru olarak yöneltmiş; YÖK’ten bir yanıt gelmemişti.

Skandal kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Eğitim İş Sendikası 4 Nolu Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'SÜREÇ ŞUBEMİZCE TAKİP EDİLECEKTİR'

YÖK’ün Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavını kaldırmasının ardından öğrencilerin not ortalamalarına göre değil de öğrenci başına seçtikleri bölümler için 10 Bin ABD doları alındığı ve bu paraların YÖK içinde bir çete tarafından paylaşıldığı öğrencilerin bölümlere yerleştirildiği iddia edilmiştir.

Egitim İş İstanbul 4 No’lu Şube sınırları içindeki; Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Eyüpsultan, Sarıyer, Beşiktaş ilçelerinde ve ülkemizde milyonlarca öğrenci, öğretmen, okul idareci ve personelinin sınavlara hazırlık sürecinde emeklerinin kutsallığı su götürmez gerçektir.

Haberde geçen kaynaklar dolayısıyla ve iddia edilen bu sözde çete sisteminin incelenip gerçekliği konusunda bilgi edinmek adına YÖK’e “Bilgi Edinme Kanunu” kapsamında konu hakkında resmi başvuru yaptık. Konunun ayrıntısı; öğrenci, öğretmen, okul idaresi, okul personeli ve veli emeğinin korunması açısından önemli olup süreç şubemizce takip edilecektir.