İzmir'de yürütülen "FETÖ" soruşturmasında tutuklanan Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin emir subayı binbaşı Fevzi Öztürk hakkında hazırlanan iddianame, 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede Öztürk hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla  7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve MİT tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 28 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan muvazzaf binbaşı Fevzi Öztürk hakkında hazırlanan iddianamede, Öztürk'ün "FETÖ"nün TSK içindeki "mahrem imamı" olduğu belirlenen ve 2016 yılında ABD'ye kaçan L.Ç. ile ardışık arama yöntemiyle görüştüğünün saptandığı belirtildi.

İddianamede, "Şüphelinin ankesörlü/kontörlü sabit hatlarla terör örgütünün sivil imamı ve örgütsel faaliyetleri nedeniyle işlem gören asker şahıslarla ardışık olarak aranmak suretiyle aranma sayısı, süresi ve aranma şekli itibariyle örgütsel işleyiş tarzına uygun ve tesadüfle açıklanamayacak şekilde irtibatlı bulunduğu, mahrem imamlardan olup hakkında kovuşturma devam eden, firari L.Ç. ile ardışık aranma tarihi öncesi ve sonrasında yakın noktalarda baz bölgelerinde bulunduğu, diğer irtibat kayıtları da nazara alındığında terör örgütü mensubu olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İddianamede Öztürk'ün ifadelerine de yer verildi. Öztürk'ün, "FETÖ" içinde bir faaliyette bulunmadığını ve telefon görüşmelerinin de örgütsel olmadığını söylerken, etkin pişmanlıktan da yararlanmak istemediğini söylediği kaydedildi.