Show TV'den ayrılarak Kanal D'ye geçen Ece Üner, yeni programı için hazırlanan tanıtım filminde eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un kızının annesinin ölmemesi için attığı çığlıkları kullanması sonrası gelen tepkilere ilişkin açıklama yaptı. Üner, o sesin Bulut’un kızına değil başka birine ait olduğunu savunması dikkat çekti.

Kanal D’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan program tanıtımında Üner, “Bir kadın sokak ortasında kızının gözleri önünde kocası tarafından katledildi” dedikten sonra, “Annesini kaybeden genç kızın feryadı yürekleri dağladı” ifadesini kullanıyor. Daha sonra ise bir kızın sesi duyuluyordu.

Üner, programının tanıtım filminde şiddeti ve acıyı pornografik hale getirmekle ve Emine Bulut’un kızının sesini reklam olarak kullanmakla suçlanmıştı.

‘O ÇIĞLIK BAŞKA BİRİNİN’
Tanıtımdaki seslere ilişkin Kanal D ekranlarından açıklama yapan Üner, söz konusu sesin 25 Haziran'da öldürülen Yemen Akoda’nın kızına ait olduğunu belirtti. Üner, “Emine Bulut'un kızı değildi o. Küçük bir kızın feryadı değildi. Bir çocuk istismarı yoktu. Emine Bulut'un kızını başından beri takip ediyorum. O çığlık, 25 Haziran’da annesini kaybeden bir kızın çığlığıydı evet, genç bir kızın, reşit bir kızın çığlıydı. O kız da isyan ediyordu. Orada bir isyan vardı. Defalarca şikayet etmişlerdi babasını. Ben o gün, haber spikerliğini bırakıp, kariyerimi değiştirdim. Benim hayatımda bir milat. 25 Haziran günü gerçekleşmiş bir olayın çığlığı” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da Yemen Akoda, 24 Haziran’da eşi Eşref Akoda tarafından sokak ortasında tabancayla ateş edilerek öldürülmüştü. Eşref Akoda, silah sesleri üzerine bölgeye giden polis ekipleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirmişti.

18 Ağustos 2019’da Kırıkkale’de bir lokantada boşandığı Fedai Varan tarafından kızının gözü önünde bıçaklanan 38 yaşındaki Emine Bulut da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, yaralı halde “Ölmek istemiyorum” diye feryat ederken kız çocuğunun da “Anne lütfe ölme” şeklindeki sözlerinin yer aldığı görüntüleri infiale yol açmıştı.