Memleketi Denizli, Tavas’ta gözaltına alınan avukat Seda Şaraldı, ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik’in stajyeriydi, bir yıl önce de avukatlık lisansını almıştı.

Avukat Aytaç Ünsal Bianet’ten Ayça Söylemez'e yaptığı açıklamada, “Ebru ablanın yaşadığı her şeyi yok etmek istiyorlar” dedi.

Halkın Hukuk Bürosu’nun açıklamasına göre, avukat Şaraldı bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilecek.

“Aynı karar Ebru için de verilebilirdi, verilmedi”
Kendisi de 214 gün ölüm orucu yapan avukat Aytaç Ünsal, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ölüm orucunun 214. Gününde hakkımda cezanın infazının ertelenmesi kararı verildi ve bu şekilde tahliye edildim. 3 Eylül tarihinden bugüne tedavim yapılıyor.

“Kararın aynısı birlikte ölüm orucunda olduğum avukat Ebru Timtik için de verilebilirdi. Verilmedi. Göz göre göre beklenildi. Ebru Yargıtay’ın kararsızlığıyla öldürüldü. Aslında kararsızlık yoktu. Ebru Timtik infaz edilecekti. Karar kapalı kapılar ardında verilmişti. Yüksek yargı eliyle infaz gerçekleştirildi.

“O yüzden tedavimin yapıldığı Küçük Armutlu mahallesindeki gecekondu evinde Ebru abla şu an yanımda değil. Ayaklarımda sinir ucu iltihaplanması var. Yürümekte oldukça zorlanıyorum. Bu yüzden mezarına da henüz gidemedim.

“Fakat onun stajyeri avukat Seda Şaraldı Halkın Hukuk Bürosu’nda çalışıyor. Ve sık sık beni ziyarete geliyordu. Ebru ablayı göremiyordum ama onun izini bıraktığı gencecik umutlu avukatlarla konuşabiliyordum. Böylece Ebru her yerde yaşamış oluyordu.

“Şimdi bu hak da elimden alınmak isteniyor. Ebru ablanın yaşadığı her şeyi yok etmek istiyorlar. Avukat Seda Şaraldı memleketi Denizli Tavas’ta bulunduğu sırada gözaltına alındı. Ebru ablayı öldürenler, Seda’yı gece saat 02.00’de gözaltına aldılar.

“Tedavim sırasında hastane işlemleri, doktor kontrolleri ve hemen her konuda bana yardımcı olan avukat arkadaşımı gözaltına alarak benim tedavimi de engellemiş oluyorlar.”

Ne olmuştu?
Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlardan Ebru Timtik, 27 Ağustos'ta, ölüm orucunun 238. gününde Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal Yargıtay’ın adli kontrolle tahliyesine karar vermesinin ardından 4 Eylül’de ölüm orucunu sonlandırıp bağımsız hekimlerce yapılacak tedaviyi kabul etti.

ÇHD davasında yargılanan avukatlarla ilgili kararını açıklayan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, avukatlar Barkın Timtik, Selçuk Kozağaçlı ve Ezgi Çakır hakkındaki hükümler hariç diğer cezaların onanmasına hükmetti.

Avukat Ebru Timtik ölüm orucunda hayatını kaybettiği için onunla ilgili karar verilmesine yer olmadığı ifade edildi. Ölüm orucunu sona erdiren avukat Aytaç Ünsal’ın ise tedavisi bitene dek infazı ertelenecek.