Toplumsal Haber Merkezi

Birçok yurttaş, pandemi yardımı olarak dağıtılan bin lirayı almak amacıyla başvuru yapmak için e-Devlet sistemine girdiğinde zaten bu yardımı almış gözüktüğünü fark ediyor. Oysa yurttaşlar, bu yardımı daha önce almadıklarını, bu yardımı alabilmek için e-Devlet'teki ilgili bölüme giriş yaptıklarını iddia ediyor...

Konunun mağduru olan yurttaşlardan birinin şikayetini de Gaziantep'in Şahinbey Belediye Meclisi'nin CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan paylaştı.

BAŞVURMADAN NASIL PARA ÖDEDİNİZ?
Aynı zamanda CHP Parti Okulu Eğitmeni olan Şencan, "Gaziantep / Şahinbey’de bir vatandaşımız 1000TL pandemi yardımına başvurmak için e-devlete girdiğinde, 1000TL ödendi diye karşısına ekran gelmiş" dedi ve "Sizin yardımlarınız hayali miydi? Başvurmadan parayı nasıl ödediniz? Pandemi yardımı için ayrılan paralar kimlere gitti?" diye sordu.

"Bana ulaşan vatandaşımız, 'başkanım benim böyle bir başvurum olmadı, ben ne böyle başvuru yaptım ne de böyle bir para aldım' dedi" ifadelerini kullanan Şencan, "Bir işinizde de şaibe, şüphe olmasın yeter artık yeter" sözleriyle yaşananlara isyan etti.