CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyunun dayandığı Dersim Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Dergahı’na, Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde üç hilal çizildi ve "MHP” yazılaması yapıldı. 

Bir hafta önce yapıldığı belirtilen yazılamanın üstü ziyaretgah görevlilerince çizildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü de provokatif olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Saldırının 2 Temmuz Sivas katliamının yıl dönümünde gerçekleştiğine dikkat çeken Önlü, “Dersim Alevi inancına yönelik gerçekleştirilen bu ırkçı saldırılar ilk olmadığı gibi ne yazık ki hesap sorulmadığı ve soruşturulmadığı için son da olmayacaktır” dedi.

Önlü, Türkiye’de yıllardır sistematik olarak Alevilerin evlerinin işaretlendiğini, ibadet yerlerine saldırılar olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Bugüne kadar bu saldırıyı gerçekleştiren tek bir kişi ya da grup tutuklanmamıştır. Saldırıları gerçekleştiren kişi ve gruplar hakkında etkin soruşturmalar yürütülmemiştir.  Bugün bu saldırıları yapanlar Sivas’tan, Maraş’tan, Çorum’dan cesaret almaktadır. Bugün bu saldırıyı gerçekleştirenler Koçgiri ve Dersim katliamlarından, asimilasyon, inkâr ve yok sayma politikalarından cesaret ve güç bulmaktadırlar.