Bu hafta sonu yeniden yapılacak İstanbul Baro seçimlerine yeniden aday olan Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nu değiştirmek de tarihi bir görevdir” dedi.

Defalarca ertelenen İstanbul Barosu seçimleri bu hafta sonu yapılacak. Yeniden aday olan Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu.

Durakoğlu, “Yargı krizi ve bunalımının olduğu bir dönemde toplanıyoruz. Devasa sorunlarımız var. Önümüzdeki bir yıl yargısal krizin çözülmesine yönelik bir tablo konuşulacak ve biz de hukuksal katkımızı vereceğiz. Bu süreçte TBB Başkanı Feyzioğlu’nu değiştirmek de tarihi bir görevdir” dedi.

Durakoğlu “Yıllardır adalet mücadelesi yaptık ama önümüzdeki bir yıl buna bir demokrasi mücadelesi eklemek zorundayız. Böyle bir dönemden geçiyoruz “ dedi. Dinleyicilerden gelen “Sesiniz yeterince duyulmuyor” eleştirisine Durakoğlu şu yanıtı verdi:

Ses duyulmalı ve biz de bu sesi daha gür çıkarmalıyız. Eğer yeteri kadar ses çıkaramıyorsak bu bizim eksikliğimiz. Baroların etkin gücünün ortaya konulması gerekiyor, bu etkin gücün ortaya konulabileceği büyük bir fırsatın yılındayız. Biz ne zaman sesimizi çıkartsak adı siyaset yapmak oluyor, ne zaman sesimizi çıkartsak cübbeni çıkart da gel oluyor. Siyasetçiler bütün gün hukuk konuşabiliyorlar ama hukukçuların siyaset konuşmasından çekiniliyor. Asıl onların giyebiliyorlarsa cübbelerini giyip gelmeleri gerekiyor. Geldiğimiz nokta tam da bu. Hukuk bilmeden hukuk uygulamak, hukuk bilmeden yorumlamak gibi sürekli aynı şeyleri tekrarlayan ama bütün bunlarla birlikte de anayasasızlaştırılan, anayasaya bile uygun davranılmayan bir ülkede sesimizi çıkardığımız zaman siyaset yapmaktan söz ediliyor ve bundan rahatsız olunduğu için kendi barolarını kurmaktan söz ediliyor. Biz eğer rahatsızlık vermemiş olsaydık onlar o baroları da kurmaya kalkmayacaklardı.