İçişleri Bakanlığı, HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül'ü görevinden aldı.

Bakanlık Siirt'e Vali Ali Fuat Atik'i, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç'u, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydın'ı belediye başkanvekili olarak atadı.

Kayyum atamasının ardından Helen Işık, Ramazan Sarsılmaz ve Baran Akgül polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, emniyete götürüldü. 

Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresi polis tarafından ablukaya alındı.

IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA
HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. Polis ekipleri Iğdır Belediye hizmet binasında Akkuş’un makam odasında ve evinde arama başlattı. Belediye binası da polis ablukasına alındı. Iğdır Belediyesine kayyum atanıp atanmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA
HDP Genel Merkezi "Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi. Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir" açıklamasında bulundu.