Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde göğüs cerrahı olarak görev yapan Dr. Selçuk Köse, yeni koronavirüs teşhisi sonrası yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Beş gün önce hastalığa yakalandığı belirtilen Dr. Köse, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınmıştı. Köse için ailesi ve arkadaşları sosyal medyadan bir ilacın bulunması için çağrıda bulunmuş, çağrının ardından virüs tedavisinde etkili olduğu öne sürülen “Favipiravir” adlı ilacın kullanımına başlanmıştı.

Köse'nin eski eşi Filiz Gültekin, Milliyet'e yaptığı açıklamada, getirilen ilk parti Favipiravir’in Köse’ye de verildiğini söylerken, “Selçuk hep insanlara faydalı olmayı seçti. Kanser hastalarının göğüs sorunlarını gidermek için yoğun mesai harcadı. Mesaisinin ardından konserler vererek organ bağışını destekledi. Yaptığı iyiliklerin karşılığını alıyor. İlaca olumlu tepki vermesi sevindirici” dedi.                 

HASTANEDEKİLERİN HALİ İÇLER ACISI
Köse'nin görev yaptığı hastaneden gelen görüntüler ise "Koronavirüsle böyle mi mücadele ediliyor" dedirtiyor. Malzeme eksiği, üç gündür sevk edilemeyen ve yan yana bekletilen hastalar... Dün hastaneye giden bir hasta, paylaştığı bilgilerde  "Zatürre ve Corona şüphesiyle Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatışım verildi. Zaten saat 12'den beri burda ayakta soğukta koşturuyorum bu sonucu almak için. Hastanede yatak yokmuş, 112'nin gelip bizi uygun bir hastaneye götürmesini şöyle bir ortamda bekliyoruz" demişti.

Yurttaş bir de fotoğraf paylaşarak şunları söylemişti:

Bu insanların hepsi corona şüphesiyle burada. 3 gündür 112'nin gelip kendisini uygun bir hastaneye götürmesini bekleyenler var bu ortamda, iç içe. Sandalye tepesinde. Test sonucu negatif çıkma ihtimali olan insan bile burda enfekte olur.. Bu bir kabus...