Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Kevser Demir (55), oğlunu gözaltına alan polisler tarafından darp edildi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 'görevli polislere şiddet uygulandığı' iddia edildi.

Bağlar'da 18 Mayıs gecesi yaşanan olayda Kevser Demir'in evi basıldı. Polis, baskın sırasında Demir'in 3 dişi ve kolunu kırdı. Tigris Gazetesi'ne konuşan Demir, yaşanan olayı şöyle anlattı:

'SAÇIMDAN SÜRÜKLEDİ, TEKME ATTI, ÜÇ DİŞİMİ KIRDI'

8 çocuk annesiyim. Bir oğlum madde bağımlısı. Evli ve bir çocuğu var. Polislere de sordum ‘oğlumu nasıl tedavi ettirebilirim’ diye, bilmediklerini söylediler. Çocuğumu madde bağımlılığından kurtarmak istiyorum. İşten geldim ve saat 18.15 gibi aşağıdan bağırma sesleri geldi. Binadan birinin düştüğünü sandım ve hemen koştum. Binada kiralık evim vardı, alt katta ve baktım sesler oradan geliyor. Oğlum kiracının yanına inmiş, orada baktım 3 polis oğlumu yere yatırmış, biri kelepçe takmaya çalışıyor, biri üstüne oturmuş, diğeri de boynunu tutuyor. Oğlum da ‘anne, anne öldürdüler beni’ diye bağırıyor. Ben de koştum içeri ve ‘Allah için oğlumu vurmayın, suçu neyse götürün’ dedim. Bunun üzerinde polislerden bir tanesi saçımdan tutup sürükleyerek dışarı çıkardı. Bana tekme attı, 3 dişimi kırdı. Her tarafım morardı, kolumu da kırdı. Diğer iki polis ise onu durdurmaya çalışıyordu beni dövmesin diye. Sonra kızım geldi ve ‘Abimin suçu neyse götürün, annemi neden dövüyorsunuz’ dedi. Kızımı da darp etti ve kollarını morarttı. Aynı polis eski boksör olduğunu söyleyip bağırıyordu. Karnıma vurdu ve merdivenlerden sırt üstü düştüm.

'POLİS, TEHDİTLERE DEVAM EDİYOR'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulunan Demir, kendisini döven polis tarafından tehdit edilmeye devam ettiğini anlattı. Demir, "Aynı polis bizi tehdit ediyor. Balkonumuzun altına gelmiş, ‘eroinciler, eroinciler’ diye bağırıyor. Aynı polis bizi tahrik ediyor ve ‘3 kişi daha götüreceğim’ diye tehdit ediyor. Devlet hastanesine gittim ve darp raporu aldım. CİMER’e yazdım, sessiz kalıyorlar. Ben bir anneyim beni dövmeye hakları yok. Maddi manevi ben o polisten şikâyetçiyim. Savcılığa daha gitmedim ama Bağlar’da karakola gidip ifade verdim.” dedi.

Demir, ayrıca Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubelerine başvurdu.

VALİLİK, ŞİDDETİ YALANLADI
Olaya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği ise Demir'i yalanladı. Polis şiddetinin 'gerçeği yansıtmadığı' iddia edilen açıklamada, aile üyelerinin 'görevli polislere şiddet uyguladığı' öne sürüldü.

Demir'e yönelik şiddete değinilmeyen açıklamada, "Gerçekleşen bu mukavemet esnasında 2 görevlimiz vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış ve aldıkları adli doktor raporları sonrasında kendilerine mukavemet eden N.D., K.D. ve F.D. isimli şahıslardan şikayetçi olmuşlar, bunun üzerine anılan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.